Nyheter

Ocean Viking får gå til havn i Italia

Det norskeide redningsskipet Ocean Viking får gå til havn i Empedocle på sørsiden av Sicilia, opplyser rederiet. Ifølge AFP får migrantene forlate skipet.

Skipet har fått klarsignal fra italienske myndigheter om å gå inn i italiensk farvann, skriver daglig leder Trym Jacobsen i Hoyland Offshore i en epost.

I havn har kapteinen på Ocean Viking fått beskjed om å avvente videre instrukser fra de lokale havnemyndighetene. Ifølge rederiet er det fortsatt usikkert om flyktningene må i karantene på et eget skip. Søndag formiddag foretok italienske myndigheter koronatester om bord på skipet.

– Hoyland Offshore er tilfreds med innsatsen fra italienske myndigheter etter at skipet fredag ba om assistanse etter flere uønskede hendelser på Ocean Viking, skriver Jacobsen.

SOS Méditerranée, som drifter skipet, hevder overfor nyhetsbyrået AFP at migrantene har fått lov til å gå i land.

– Vi har fått instrukser fra italienske sjømyndigheter om å la de som er om bord, gå i land i Porto Empedocle, sa en talsperson for organisasjonen til AFP.

Ocean Viking forventer å være i havn innen mandag. Skipet har vært i internasjonalt farvann i flere dager, etter å ha plukket opp flere grupper med migranter 25. og 30. juni.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter