Nyheter

EU vil ha etterlengtet forslag om asylpakt klar i september

Det etterlengtede forslaget til ny asyl- og migrasjonspolitikk i EU vil trolig bli lagt fram i september, opplyser EU-kommissær Ylva Johansson.

– Jeg er klar for å presentere asyl- og migrasjonspakten når tiden er inne for det, trolig i september, sier Johansson til nyhetsbyrået DPA.

EUs medlemsstater må imidlertid først få på plass planene om gjenreisingspakken etter koronakrisen og et nytt langtidsbudsjett, ifølge EU-kommissæren.

I forbindelse med asylpakten skal EU blant annet se på fordelingen av dem som kommer til EUs yttergrenser. Ett av de store spørsmålene er om alle landene skal tvinges til å være solidariske og ta imot asylsøkere, eller om de kan bidra på andre måter.

Forslaget om asylpakten skulle kommet på bordet rett etter påske, men ble utsatt til juni på grunn av koronapandemien og ble senere utsatt igjen, har Politico tidligere skrevet.

LES OGSÅ:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter