Nyheter

Syria mener giverkonferanse er en «åpenbar innblanding»

EU og FNs giverlandskonferanse for Syria var en åpenbar innblanding i landet indre anliggende, mener myndigheten i Damaskus.

På tirsdagens konferanse for det borgerkrigsherjede landet ble det gitt løfter om 6,9 milliarder euro – rundt 75 milliarder kroner til Syria og nabolandene. Pengene skal gå til å hjelpe folk som er drevet på flukt med å takle koronapandemien og påkjenningene etter ni år med krig.

LES OGSÅ: Syria trenger mer enn penger, skriver Vårt Land på lederplass

En kilde i utenriksdepartementet sier slike konferanser er en «åpenbar innblanding» i Syrias indre anliggende. Tirsdagens arrangement viser også USA og EUs «fiendtlige politikk» over Syria, ifølge kilden.

– De som begår kriminelle handlinger mot Syria, har et grunnleggende ansvar for lidelsene. De kan ikke gjemme seg bak en falsk humanitær maske og åpen politisering av humanitære spørsmål for å tjene deres egen agenda, fortsetter kilden.

Aktører fra rundt 80 land, internasjonale organisasjoner og grupper fra det syriske sivilsamfunnet deltok på videokonferansen. Norge skal bidra med 1,75 milliarder kroner til regionen.

USA har innført sanksjoner mot Syria, noe som gjør det vanskelig for land å kanalisere bistand via Assads regime ettersom de da selv kan bli rammet av straffetiltak.

LES OGSÅ: Fortjener ikke syrere noe bedre enn Bashar al-Assad, spør Erling Rimehaug

NTB Nyheter

NTB nyheter

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter