Nyheter

Katastrofemåling for Arbeiderpartiet

På en ny måling får Ap kun 20,8 prosent oppslutning.

På en måling som Kantar har gjennomført for TV 2 får Jonas Gahr Støre og partiledelsen i Ap 20,8 prosent oppslutning på julimålingen. Det er en nedgang på 2,7 prosentpoeng fra mai.

Skylder på korona

– Det er et dårlig tall, men det har vært en utrolig spesiell tid, så jeg skriver det på den store «korona-kontoen», sier Ap-lederen til TV 2.

Støre mener hovedforklaringen på den lave målingen er at AP havner i skyggen av regjeringen som har fått fronte løsningene på koronakrisen.

Erna: Kjøper ikke forklaringen

Høyre på sin side får 27.7 prosents oppslutning – opp med 0,4 prosentpoeng – og partileder Erna Solberg sier hun tror det er en 50-50-sjanse for en tredje periode i regjering. Hun kjøper derimot ikke forklaringen til Støre.

– Jeg opplever at juni-måneden har vært en mer vanlig politisk måned med andre saker enn bare håndteringen av Covid-19. Det han sier er ikke representativt for denne perioden, sier Solberg

Både Sp og Frp går tilbake

Blant de resterende partiene går Frp ned med 1,3 prosentpoeng til 10,6 prosent. Senterpartiet går tilbake med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 12,7 prosent. SV ender på 8,1 prosent, fram 0,8 prosentpoeng.

Høyres regjeringskollega Venstre går fram med 1,3 prosentpoeng til 2,9 prosent, men fortsatt langt under sperregrensen, mens KrF ender på 3,9 prosent, også det så vidt under sperregrensen med en framgang på 0,4 prosentpoeng.

Rødt og Miljøpartiet De Grønner ender på henholdsvis 5,8 og 5,2 prosent – en oppgang på 1,1 prosentpoeng for Rødt og 0,4 for MDG

LES MER:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter