Nyheter

Austenå gir seg i Noas

Ann-Magritt Austenå slutter som generalsekretær i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) og starter i en jobb i Den norske kirke.

Oslo  20171120.
Ann-Magrit Austenå fra Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) holder appell på Eidsvolls plass utenfor Stortinget i Oslo under markeringen for stans i utsendelse av flyktninger til Afghanistan.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

59-åringen tiltrer som assisterende kirkeverge i Oslo 5. oktober.

– Alt har sin tid og for min egen del kjennes det riktig nå å gå videre, med mulighet til å prøve meg på andre typer utfordringer på et annet felt av norsk politikk og samfunnsliv, sier Austenå i en pressemelding fra organisasjonen.

Hun mener holdningene og debatten rundt asyl- og flyktningpolitikken har endret seg dramatisk.

– Vi opplever nå at de store politiske partiene nærmest kappes om å legge ansvaret for mennesker på flukt over på alle andre enn oss i Norge, hevder hun.

Ettersom politikken blir stadig strammere har Noas en viktig rolle for å ivareta asylsøkeres og flyktningers rettigheter viktigere, ifølge Austenå.

–Ann-Magritt har gjennom ti år vårt en frontfigur i arbeidet med å forsvare rettssikkerheten for flyktninger og asylskere. Gjennom sitt arbeidet har hun styrket den posisjonen Noas har, som et sterkt og respektert fagmiljø. Derfor er jeg lei for at hun nå forlater Noas. Mange vil savne henne. Men jeg respekterer hennes valg etter ti år som organisasjonens generalsekretær, sier Noas' styreleder Kai Eide.

Han fortaller at de nå starter arbeidet med å finne en ny leder for organisasjonen.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter