Nyheter

Lover 75 milliarder kroner til Syria og nabolandene

Norge bidrar med 1,75 milliarder kroner.

Deltakerne på giverkonferansen for Syria og nabolandene lovet i løpet av konferansen å gi 75 milliarder kroner til de konfliktherjede landene.

Videokonferansen var ferdig tirsdag kveld. Deltakerlandene lovet å bidra med totalt 6,9 milliarder euro, som tilsvarer om lag 75 milliarder kroner.

Norge, som deltok med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), bidrar med 1,75 milliarder kroner.

Viser solidaritet med Syria

– Krigen i Syria har forårsaket enorme lidelser og ødeleggelser. Sivilbefolkningen i Syria og nabolandene er avhengig av humanitær bistand. Derfor opprettholder Norge et høyt nivå på støtten, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Rundt 11 millioner mennesker er avhengige av humanitær hjelp som følge av krigen, som har tatt livet av rundt 400.000 mennesker.

– I dag har vi vist solidaritet med befolkningen i Syria, ikke bare med ord, men med konkrete løfter om bistand som vil utgjøre en forskjell for millioner av mennesker, sier EUs kriseberedskapssjef Janez Lenarcic.

Trenger mer for å avverge sultkatastrofe

Bistandsbeløpet er likevel under det som er nødvendig, mener den britiske hjelpeorganisasjonen Oxfam.

– Dette er ikke nok når en million mennesker risikerer å sulte, sier Oxfams regiondirektør for Midtøsten og Nord-Afrika, Marta Lorenzo.

Giverkonferansen er en oppfølging av London-konferansen i 2016 og Brussel-konferansene i 2017, 2018 og 2019. Ministre fra en rekke land har deltatt sammen med FN-organisasjoner og representanter fra frivillige organisasjoner.

Norge ga 10 milliarder kroner til responsen på Syria-krisen mellom 2016 og 2019.

LES MER:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter