Nyheter

KrF-statsråd: – Pridemarkeringen er viktig for mange mennesker i hele verden

Konstituert barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse (KrF) påpeker at mennesker i Norge utsettes for vold fordi de er skeive. – Dette må vi stå opp for, sier hun.

Onsdag publiserte konstituert barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse en video på Facebook der hun ønsker god Pride. Her utdyper hun hvorfor det er viktig å hylle markeringen:

– Pridemarkeringen er en viktig markering for mange mennesker i hele verden, sier hun.

Lindtveit Røse bemerker videre at det er et tankekors at seksuelle minoriteter i mange land risikerer å bli utsatt for forfølgelse og hatvold.

– Vi vet også at mennesker i Norge utsettes for mobbing, diskriminering og vold på grunn av at de er skeive. Dette mener jeg er helt uakseptabelt og er noe vi må stå opp for, sier ministeren.

Hun avrunder med å si at «alle mennesker skal få lov til å elske akkurat hvem de vil».

Happy Pride!

Pride er annerledes i år, men markeringen er like viktig. Jeg vil ønske alle en god markering! ❤️🧡💛💚💙💜

Posted by Ida Lindtveit Røse on Onsdag 24. juni 2020

Også Edel-Marie Haukland, leder av KrFU, har vist sin Pride-solidaritet i sosiale medier. Hun skriver at det er viktig å skapet et samfunn med plass til alle.

Menneskeverdet og nestekjærligheten forplikter oss til å skape et samfunn med plass til alle ❤️🧡💛💚💙💜

Posted by Edel-Marie Haukland on  Thursday, June 25, 2020

Opprørt pastor

Pastor Jan-Aage Torp i pinseforsamlingen Oslokirken likte ikke statsråd Lindtveit Røses hyllest av menneskeverd og nestekjærlighet. Han valgte derfor å melde seg ut av partiet. skriver NTB.

I utmeldelsesbrevet, som NTB siterer fra, skriver Torp blant annet at han verdsetter enkeltstående representanters innsats, og at han mener partileder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad til tider gjør en god jobb.

– Jeg har forståelse for at KrF ikke fronter kampen mot Pride. Men at dere lar partiets barne- og familieminister gjøre det stikk motsatte, nemlig å hylle Pride, er en tragedie, skriver Torp.

– Jeg takker for en del gode ting siden jeg meldte meg inn for annen gang i 2010, men samlet sett er ikke KrF lenger et parti jeg kan anbefale, avslutter han brevet.

LES OGSÅ:

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter