Nyheter

Ingen byer i nærheten av flokkimmunitet

Antallet koronasmittede i verdens storbyer er langt under det antallet som trengs for å oppnå flokkimmunitet.

Flere nye studier viser at under 20 prosent av befolkningene i byer som New York, London, Madrid og Wuhan har vært smittet av koronavirus. For å oppnå flokkimmunitet beregner forskere at andelen må være nærmere 60 prosent, ifølge New York Times.

LES OGSÅ: Derfor har svensker selvsikker smittestrategi

Land som Sverige og Storbritannia har begrenset omfanget av nedstengningen i et forsøk på å oppnå flokkimmunitet. Men i disse landene utgjør antallet smittede fortsatt kun 7 til 17 prosent av befolkningen.

Ny studie fra Wuhan

En studie fra et sykehus i Wuhan i Kina, hvor viruset først brøt ut, viser at kun 10 prosent av dem som nå vender tilbake på jobb har vært smittet av koronaviruset.

– Vi vil ikke oppnå flokkimmunitet i den nærmeste framtid, sier epidemiolog Michael Mina ved Harvard T.H. Chan School of Public Health til New York Times.

LES OGSÅ: Nå testes koronavaksine på mennesker

– Vi har ingen trygg måte å bygge det opp på. Ikke med mindre vi lar viruset komme ut av kontroll, men jeg tror de fleste mener at det ikke er en metode vi kan bruke, sier han.

LES MER:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter