Nyheter

Vårt Lands Bjørn K. Bore kåret til årets redaktør

Vårt Lands sjefredaktør belønnet for arbeidet med å fornye avisen.

Bjørn Kristoffer Bore, Sjefredaktør/administrerende direktør i Vårt Land

– Dette er en stor ære som jeg setter pris på. Men dette er først og fremst en pris til hele Vårt Land. Det er økende interesse for en avis med en tydelig verdiprofil, en tydelig kristen profil, og som tar livssyn på alvor. Vi har doblet nettrafikken på ett år, og har akkurat nå flere tusen flere betalende abonnenter enn i fjor, sier prisvinneren selv, som har vært sjefredaktør i Vårt Land siden mars 2019.

Hvert år hyller Oslo Redaktørforening de mest markante lederne i Oslo-pressen. I tillegg til Bore var også Camilla Bjørn og Frank Gander, begge fra NRK, nominert til prisen.

– Entusiastisk og åpen

«Bjørn Bore greier å forene den klassiske redaktørrollen ved å være aktiv i offentligheten i pressespørsmål og selv skrive gode kommentarer, med å være en leder som ikke er opptatt av å skinne selv, men av å løfte andre», skriver juryen i sin begrunnelse.

Videre skriver de:

«Årets redaktør har på mindre enn ett år snudd en avis preget av sterk uro, indre konflikter og fallende abonnementstall. Han har gjort avisen tydeligere, skarpere og mer interessant. Bjørn Bore har en mild og rolig lederstil som ansvarlig redaktør, selv om han vet hva han vil. Han er samtidig entusiastisk og åpen. Dette har skapt gode forutsetninger for å forløse de skapende kreftene som finnes i Vårt Land. Avisen har fått en tydeligere retning, går dypere ned i religions- og livssynsstoffet, og har blitt skarpere i nyhetsdekningen.»

Utsatt på grunn av korona

Det var under Oslo Redaktørforenings årsmøte mandag ettermiddag at kåringen ble annonsert. Prisen skulle egentlig vært delt ut 10. mars, men ble utsatt på grunn av koronaviruset.

I tillegg til årets redaktør ble også Kjetil Kolsrud kåret til årets nyskaper, mens Eva Grinde fikk prisen «Årets meningsbærer». Til slutt fikk Gerhard Helskog årets hederpris.

Juryen ble ledet av Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord, og bestod forøvrig av Hege Breen Bakken, politisk redaktør i Drammens Tidende og styremedlem i Oslo Redaktørforening, Annette Hobson, fungerende leder i Oslo Journalistklubb, Madeleine Strand, redaktør i Egmont og Gard Steiro, sjefredaktør i VG og Årets redaktør 2019.

LES OGSÅ: 

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter