Nyheter

Siv Jensen: KrF-ønske om full stortingssal er pinlig

Frp-leder Siv Jensen stiller seg hoderystende til at KrF ønsker full sal i Stortinget, midt under koronakrisen, når bioteknologiloven skal behandles neste uke.

Oslo 20200506. 
F.v.: barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) deltar i Stortingets muntlige spørretime onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mandag sa KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad at partiet vil be om full sal når Stortinget skal ta stilling til bioteknologiloven 26. mai. Det får Frp-leder Siv Jensen til å riste på hodet, skriver VG tirsdag.

– Det er pinlig. Man kan ikke som statsråd i en regjering, som har påført samfunnet alle disse bestemmelsene, sitte og mene at nasjonalforsamlingen skal bryte regelverket og utsette seg selv og andre for smitte, sier Jensen.

Ropstad sier de har vært i dialog med presidentskapet og fått tilbakemelding om at voteringen kan gjennomføres på en forsvarlig måte – på samme måte som grunnlovsforslagene ble behandlet i forrige uke.

Han påpeker at denne saken er viktig, og at SV, Arbeiderpartiet og Frp foreslår å hastebehandle radikale endringer i bioteknologien uten høring og uten skikkelig utredning.

– Dersom Stortinget ikke kan gjennomføre en slik avstemning på en forsvarlig måte, bør Siv Jensen heller gjennomføre saksbehandlingen på en ordinær måte som åpner for faglig utredning og ordinær høringsprosess og sak til Stortinget på et senere tidspunkt når hver representant kan avgi sin stemme, sier Ropstad.

LES MER:

Bioteknologirådet sier ja til eggdonasjon og assistert befruktning til enslige

Bente Sandvig: «Det holder ikke å vise til programmet «Tore på sporet» for å si noe kvalifisert om eggdonasjon»

Medlem av bioteknologirådet om eggdonasjon: «Har barn blitt en vare?»

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter