Nyheter

Sveits tar imot 22 barn fra Hellas

Blir tredje land som henter ut enslige mindreårige asylsøkere fra leirer på greske øyer.

Mens Norge drøfter mulig uthenting av enslige mindreårige fra blant annet leiren Moria på øya Lesvos, sier Sveits fredag at landet tar imot 22 mindreårige enslige asylsøkere fra Hellas.

Med det Sveits det tredje landet i Europa som tar imot barn fra greske øyleirer.

I forrige uke tok Luxembourg og Tyskland mot henholdsvis 12 og 47 barn og tenåringer fra de greske øyene, og planen er at de skal ta imot flere i ukene som kommer.

Gir mobil klinikk

Ti EU-land ble for noen uker siden enige om å ta imot og fordele seg imellom cirka 1.600 mindreårige fra leirer i Hellas.

Den greske regjeringen opplyste fredag at mens Sveits tar imot 22 av de yngste asylsøkerne, så vil Nederland støtte Hellas i form av en mobil klinikk for migranter og flyktninger. Landet vil også gi landet råd og hjelp til å beskytte mindreårige.

Overfylte leirer

Om lag 100.000 asylsøkere bor nå i sterkt overfylte leirer på fastlandet og fem øyer.

Leirene som er etablert på Chios, Kos, Leros, Lesvos og Samos, huser i dag over seks ganger så mange mennesker som det de ble bygd for.

– Bilder fra de usle forholdene i leirene viser tydelig at det ikke engang er satt i verk et minimum av tiltak for å beskytte mot covid-19 der, sier Belkis Wille i Human Rights Watch.

– Selv håndvask og sosial distanse er umulig under slike forhold, sier hun og krever at greske myndigheter straks setter i verk tiltak for å hindre koronaspredning i de overfylte leirene.

LES MER

---

Fakta:

---

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter