Nyheter

Rivaler skal dele jobben som statsminister i Israel

Israel får en samlingsregjering. Rivalene Benjamin Netanyahu og Benny Ganz skal dele jobben som statsminister.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og hans fremste rival Benny Ganz har blitt enige om å danne en kriseregjering etter måneder med politisk stillstand.

Maktdeling mellom rivaler

Avisen Haaretz skriver mandag kveld at Gantz og Netanyahu skal bytte på å være statsminister, med 18 måneder hver ved roret. Først ute er Netanyahu. Deretter overtar Gantz, som til nå har vært Israels opposisjonsleder.

Avisen Maariv melder at Gantz skal være forsvarsminister mens Netanyahu er statsminister. Avisen skriver også at en delvis annektering av den israelskokkuperte Vestbredden skal begynne 1. juli.

Tre valg på under ett år

Tre valg i landet har ikke ført til noen politisk avklaring, og de jevnstore blokkene i nasjonalforsamlingen har ikke tidligere kunnet enes om en regjeringsløsning.

Med mandagens enighet blir det dermed ikke noe fjerde valg på kort tid i Israel. Detaljene om sammensetningen er ennå ikke kjent.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter