Nyheter

Over 90 korona-smittede på kloster i Ukraina

Over 90 personer er smittet av koronaviruset i et kloster i Ukrainas hovedstad Kiev, og to munker har dødd av viruset.

FILE - In this Saturday, Nov. 10, 2018 file photo, an aerial photo of the thousand-year-old Monastery of Caves, also known as Kiev Pechersk Lavra, the holiest site of Eastern Orthodox Christians is taken through morning fog during sunrise in Kiev, Ukraine. Ukraine's president has promised the country's Orthodox Christian faithful they will be free to remain part of the Russian Orthodox Church after the creation of an independent Ukrainian church. Amid deteriorating ties with Moscow, Kiev has been pushing for the creation of an autocephalous Ukrainian Orthodox Church that would be free of control from the Moscow Patriarchate. (AP Photo/Evgeniy Maloletka, File)

De 93 smittede i Petjerskaklosteret, også kalt Grotteklosteret, utgjør nesten en femdel av alle som er smittet av korona i Ukraina.

I mars manet fader Pavel, klosterets øverste prest, troende til å komme til kirken og omfavne hverandre, trass i myndighetenes råd om å holde gudstjenester via video.

Klosteret, som har rundt 250 beboere, er fortsatt i karantene, og alle gudstjenester strømmes på video.

Totalt er det 3.102 koronasmittede i Ukraina, hvorav 495 i Kiev. 93 mennesker har dødd av viruset.

(©NTB)

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter