Nyheter

Folketom markering av langfredag i Jerusalem

Erkebiskopen i Jerusalem var så å si alene da han vandret langs Via Dolorosa mot Den hellige gravs kirke i Jerusalem langfredag.

Vanligvis kranser tusenvis av troende veien der man mener Jesus vandret mot sin korsfestelse for over 2.000 år siden. Men på grunn av koronapandemien var det i år så å si folketomt.

Den katolske erkebiskopen i Jerusalem, Pierbattista Pizzaballa, hadde kun følge av tre prester og munker da han vandret mot Den hellige gravs kirke i Jerusalems gamleby.

Kirken, som ligger på det stedet der man tror Jesus ble korsfestet og gravlagt, er stengt for publikum på grunn av pandemien, og erkebiskop Pizzaballa holdt kun en kort bønn der inne før han gikk ut igjen.

En enslig troende ber foran den stengte døren til Den hellige gravs kirke i Jerusalem langfredag. En sikkerhetsvakt passer på. Kirken, som er svært sentral i den kristne påskefeiringen, er stengt på grunn av koronapandemien. Foto: AP

LES OGSÅ:

«Hyttefolket» hetses verden over – ber rike byfolk dra hjem igjen

Religiøse valfartssteder stenger ned – se bildene

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter