Nyheter

Høie: Pårørende skal få besøke sine kjære når livet går mot slutten

Ber sykehjem og sykehus legge forholdene til rette for en siste avskjed.

Oslo 20200329. 
Helse- og omsorgsminister, Bent Høie, under pressekonferansen der de presenterer en nasjonal veileder for kommunene om lokale karanteneregler.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Pårørende som skal besøke sine kjære når de er kritisk syke og livet går mot slutten, får unntak fra besøksreglene på institusjoner, sier Bent Høie (H).

– Institusjonene skal legge til rette for dette, og det er viktig at det følges opp på alle helseinstitusjoner at pårørende får være sammen med sine når livet går mot slutten, sa helseministeren på en pressekonferanse onsdag.

Lover å gjøre så godt man kan

På grunn av smittefare er det innført besøksnekt på sykehjem og sykehus. Bent Høie brukte også tid under sin orientering til å snakke om og rose de pårørende i en spesiell tid.

– Vi kan ikke love all den hjelpen dere trenger, men vi lover å gjøre så godt vi bare kan, sa Høie.

«Ekstra tung tid»

– Vi vet at mange pårørende syns det er sårt ikke å kunne besøke sine kjære på sykehjem, og at dette gjør tiden ekstra tung for mange, sa han videre.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter