Nyheter

Flere døde av koronaviruset i kirke i Stockholm

St. Petrus syrisk-ortodokse kirke i Hallonbergen i Stockholm er hardt rammet av koronaviruset.

– Det er en veldig tragisk situasjon. Men jeg kan verken bekrefte antall smittede eller hvor mange som er døde på grunn av sykdommen, sier Rabi Yousef, sekretær for i menighetsrådet i St. Petrus syrisk-ortodokse kirke til den svenske avisen Dagen.

Yousef bekrefter at det har vært dødsfall i forsamlingen, men ønsker at familier som er rammet selv skal styre når de vil gå ut med opplysninger.

Mener en begravelse kan ha smittet flere

Dagen melder at Aday Bethkinne, lokalpolitiker for Kristdemokraterna, mandag skrev på sin Facebook-profil at åtte mennesker i den ortodokse forsamlingen er døde og over 40 smittet av koronaviruset.

Menigheten selv har ikke bekreftet konkrete tall, bare at det har vært dødsfall og at det er smittede tilknyttet kirken.

Ifølge Bethkinne kan en begravelse nylig ha vært en årsak til spredning av smitten. Der deltok flere gjester som nylig hadde vært utenlands.

Avlyser all aktivitet

Mandag kveld skrev den syrisk-ortodokse menigheten at all aktivitet avlyses inntil videre. Gravferder og minnestunder blir holdt med bare den nærmeste familien til stede og maksimum 50 personer i kirken.

Yousef sier til Dagen at menigheten har fulgt myndighetenes direktiver og anbefalinger hele veien, og også vedtatt egne tiltak i tillegg for å beskytte medlemmenes helse. I kirken blir det fortsatt feiret gudstjeneste, men bare med en prest og noen diakoner til stede. De andre følger gudstjenestene gjennom sosiale medier.

LES MER:

Koronaviruset har nådd det hellige fjellet Athos

Paul-Otto Brunstad mener det er mye å lære av militæret og klostrene i koronakrisen, som har lagt strategier mot hva som skjer når vi må vente og tåle usikkerhet og kjedsomhet

Eivind Waade (65) er i risikogruppen: «Jeg tilhører en generasjon som aldri har opplevd trusler»

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter