Nyheter

Selbekk skal selge KrF-politikk – inntar partiets kommunikasjonsenhet

Maria Elisabeth Selbekk inntar KrFs informasjonsteam. De siste årene har hun vært kritisk samfunnsdebattant om dagens abortlov.

Selbekk er i dag informasjonsansvarlig i Menneskeverd, organisasjonen som kjemper for å styrke vernet om menneskelivet fra befruktning til naturlig død. Nå er hun ansatt som kommunikasjonsrådgiver i KrF.

Dette sto i en e-post fra KrFs kommunikasjonssjef Elisabeth Løland til KrFs sentrale politikere:

«Kjære ansatte, representanter og KrFs regjeringsapparat, Dette har jeg gledet meg til: Ta vel imot vår nye kommunikasjonsrådgiver, Maria Elisabeth Selbekk».

Tidlig i januar ble statssekretær og tidligere KrFU-leder Løland ny kommunikasjonssjef i partiet. Selbekk skal inngå i hennes nye apparat.

KrF: Hun har viktig erfaring på viktige felt for partiet

Løland begrunner ansettelsen slik:

– Selbekk har erfaring fra kommunikasjon på noen av KrFs viktige felt. Hun har også lang erfaring fra kommunikasjonsarbeid og sosiale medier. Over tid har hun vist at hun kan skrive gode tekster om spørsmål som er etisk vanskelige, som ufødt liv, sortering og bioteknologi, sier Løland.

Selbekk skal blant annet bistå KrF-politikere som inntar debattscenen.

– Da er det viktig at hun også har erfaring fra dette selv, sier Løland.

Har markert seg som samfunnsdebattant – kritisk stemme mot abortloven

Selbekk er datter av Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. Maria Elisabeth Selbekk har de siste årene vært samfunnsdebattant i riksmediene, med et kritisk blikk på dagens abortlov.

Selv om organisasjonen Menneskeverd ikke kjemper for å innskrenke dagens 12-ukers grense for selvbestemt abort, har Maria Elisabeth Selbekk skrevet debattinnlegg i riksaviser og vært i manesjen for å belyse kritiske sider ved den. Blant annet var Selbekk motstemme foran kvinnebevegelsens markering av 40 år med selvbestemt abort og har debattert mot kritisk kvinnebevegelse om tvillingabort og abortparagrafen 2c.

– Kan ansettelsen vekke oppmerksomhet i landskapet utover KrF?

– Nei, det vil ikke være overraskende at vi ansetter personer som er opptatt av livsvern og ufødt liv, svarer Løland.

Var taler under Oslo Symposium

Som informasjonsansvarlig i Menneskeverd talte hun også på kristenkonservative Oslo Symposium i fjor vinter. Der kom hun også inn på Menneskeverd under KrFs retningsstrid oppfordret partiet til å velge den siden der de fikk mest gjennomslag om å stramme inn sider ved dagens abortlov. Den retningen vant.

– Det resultatet er vi i Menneskeverd stolt av, sa hun under Oslo Symposium.

Selbekk: «Legger vekt på å være redelig, saklig og respektfull»

KrF har også tidligere hentet inn personer med bakgrunn fra Menneskeverd til stillinger, både i partiorganisasjonen og stortingsapparat. Selbekk ser frem til å gå inn i KrFs sentrale apparat og å bringe med seg erfaringer fra Menneskeverd.

– Der har vi klart å få oppmerksomhet rundt abortsaken og fått løftet den inn i samfunnsdebatten. Nå får jeg muligheten til å gå videre med erfaringene mine i et KrF som er i posisjon og i arbeidet for å gjøre et godt valg i 2021, sier Selbekk til Vårt Land.

– Du har selv vært samfunnsdebattant, blant annet foran 40-årsmarkeringen av selvbestemt abort. Gjør dette den nye posisjonen din vanskelig på noe vis i møte med offentligheten?

– Jeg ser ikke slik på det. Alle som har et restriktivt syn på abortloven har like stor rett til å delta i samfunnsdebatten. Jeg legger vekt på å være redelig, saklig og respektfull. Da forventer jeg det samme tilbake, svarer Selbekk.

LES OGSÅ OM KRFS APPARAT:

---

Fakta:

---

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter