Nyheter

MDG vil ha kriseloven ut på minst én ukes høring

Miljøpartiet De Grønne advarer mot å presse gjennom kriseloven i ekspressfart, og mener regjeringens lovforslaget bør ut til minst én ukes offentlig høring.

Partiet mener det har kommet mange gode innvendinger mot loven de siste dagene.

– Fullmaktslover og kriselover kan være nødvendig, men må ikke kunne misbrukes. De skal ha kort varighet, begrenset virkeområde og bør ikke vedtas i hastverk, sier nasjonal talsperson Arild Hermstad.

På et digitalt landsstyremøte fredag vedtok MDG en rekke uttalelser knyttet til koronakrisen.

MDG vil primært at den foreslåtte fullmaktsloven skal ut til minst én ukes offentlig høring før endelige justeringer i Stortinget.

Partiet oppfordrer også regjeringen til å utvise svært stor varsomhet, sikre involvering av alle partier, og avstå fra tiltak som ikke har bredt flertall i folket.

MER OM KRISELOVEN:

• Berit Aalborg: Kriseloven som kunne gjort Solberg eneveldig

Stortinget krever tydeligere rammer for regjeringens nye kriselov. En tidsbegrensning til tre måneder er oppe til vurdering.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter