Nyheter

Misjonsorganisasjoner sender misjonærene hjem som følge av korona

Både NMS og Normisjon henter sine misjonærer hjem til Norge.

Anne Birgitta Langmoen Kvelland er generalsekret¾r i normisjon etter Rolf Kj¿de fra 1. april 2014

I ­helgen kom beskjeden om at NMS henter hjem alle Afrika-misjonærene sine.

– Hovedårsaken er at vi frykter at helsevesenet i disse landene ikke vil kunne gi god nok behandling hvis noen av våre utsenderinger skulle bli smittet, sier Per Ivar Johansen, som er konstituert generalsekretær i NMS.

De tre landene det gjelder, er Madagaskar, Etiopia og Mali. ­Johansen sier at ingen av misjonærene har vært i fare så langt, men at organisasjonen forventer at smitten også kommer til Afrika. De evakuerer også de frivillige.

Jobber med å skaffe alle billetter

Også Normisjon henter hjem sine misjonærer. De fleste vil være hjemme i løpet av noen dager, opplyser organisasjonen.

– På torsdag besluttet Normisjons beredskapsteam å starte hjemkalling av våre norske utsendinger. Vi arbeider nå med å skaffe alle billetter hjem og forhåpentligvis vil alle være tilbake i Norge i løpet av noen få dager, sier generalsekretær i Normisjon Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Hun sier at koronaviruset nå er bekreftet å spre seg i landene der Normisjon har arbeid. Det vil legge betydelig press på helsevesenet overalt.

– Mange av våre utsendinger jobber i land der helsevesenet er mindre rustet til å møte en slik epidemi og for deres egen sikkerhet ønsker vi derfor at de nå blir i Norge til sykdomsfaren avtar, sier Kvelland.

NLM gjør individuelle vurderinger

Espen Ottosen, fungerende generalsekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband, sier at de skal forsikre seg om at alle ­deres utsendinger i tiden fremover ­befinner seg der det er et godt helsevesen.

– Vi gjennomfører ingen generell evaluering men gjør individuelle vurderinger. Det kan for eksempel være aktuelt å flytte innad i et område til steder med godt helsevesen. Eller til Norge for personer som tilhører sårbare grupper, sier Ottosen.

---

Fakta:

---

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen er journalist i Vårt Land, og jobber med et bredt stoffområde innen religion, etikk og politikk.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter