Nyheter

Kongen om den tunge perioden: – Det vil ta tid

Kong Harald sier at livet er i ferd med å gå tilbake til normalen etter en vond vinter, men at det vil ta tid å komme videre etter Ari Behns dødsfall.

Amman, Jordan 20200304. 
Kong Harald og dronning Sonja besøker oldtidsbyen Petra i Jordan onsdag. Det er siste post under det tre dager lange statsbesøket.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det vil ta litt tid. Ikke litt heller, tror jeg. Vi har jo tre barnebarn som har mistet faren sin. Så det vil ta sin tid, sier kong Harald til norsk presse i Jordan.

Det er første gang kongeparet svarer på spørsmål om hvordan de har det etter at den tidligere svigersønnen tok sitt eget liv i julen.

– Det verste begynner liksom å legge seg, da. Normalisere seg litt, fortsatte kongen.

Kongeparet avsluttet onsdag et tre dagers statsbesøk i Jordan i oldtidsbyen Petra, og kongen synes det er godt å være tilbake på jobb igjen.

– Det er deilig, sa han.

I januar var kongen innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet, men det ble ikke oppdaget noen alvorlig sykdom.

Nå er han tilbake i fullt arbeid, og både han og dronningen har vært aktive under statsbesøket, som er deres første i Midtøsten.

Her kan du lese mer om kongehuset:

Kongeparet på hellig grunn: Besøkte stedet hvor Jesus ble døpt

Ingen Israel-visitt for kongen

Veslemøy Østrem: Et kongehus i et moderne demokrati er et paradoks

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter