Nyheter

Stort utbrudd av coronavirus i dommedagskirke

Stort smitteutbrudd i Sør-Koreas Shincheonji Church of Jesus.

In this Thursday, Feb. 20, 2020, photo, workers wearing protective gears spray disinfectant against the new coronavirus in front of the Shincheonji church in Daegu, South Korea. South Korea on Friday, Feb. 21, declared a "special management zone" around a southeastern city where a surging viral outbreak, largely linked to a church in Daegu, threatens to overwhelm the region's health system. (Kim Jun-beom/Yonhap via AP)

Den sørkoreanske dommedagskirken Shincheonji Church of Jesus har 200.000 medlemmer, og nå skal samtlige testes for coronaviruset covid-19. Av de 977 påviste tilfellene av coronautbrudd i Sør-Korea, er 60 prosent blant kirkens medlemmer, skriver Business Insider.

Den sørkoreanske statsministeren mener det er essensielt å teste alle kirkens medlemmer for å minske smittefaren. Mer enn 400 av kirkens medlemmer har rapportert om symptomer på smitte. Det har ordfører i storbyen Daegu der en av kirkene ligger, informert om. Daegu er den fjerde største byen i Sør-Korea.

Vil ha kirken tvangsoppløst

I tillegg til at 977 koreanere er påvist smittet, har 10 mennesker mistet livet i Sør-Korea. Det gjør landet til det nest verst rammede landet på verdensbasis, etter opprinnelseslandet Kina.

Mange av tilfellene knyttes til ett medlem: en 61 år gammel kvinne. Kirkelederen Lee Man-hee har overlevert landets helsemyndigheter en medlemsliste slik at testing kan gjennomføres. Til avisen The Straits Times i Singapore har han kalt coronaviruset «djevelens gjerning».

Siden lørdag har mer enn en halv million sørkoreanere har signert et opprop publisert på nettsiden til Det blå hus, altså den sørkoreanske presidentens embedsbolig. Oppropet ber om at det kontroversielle trossamfunnet blir oppløst. The Korea Herald skriver at dersom 200.000 mennesker har signert et opprop innen en måned, plikter myndighetene å komme med en offentlig uttalelse.

Verdens ende

Den omstridte kirken Shincheonji Church of Jesus omtales som en sekt. Kirken ble grunnlagt i 1984 av Lee Man-hee. Han forkynner om et verdens ende der bare et fåtall av verdens befolkning vil bli reddet. Som selvutnevnt Messias hevder Lee han kan ta med seg 144.000 mennesker til himmelen når dommedag inntreffer.

Shincheonji bygger på en overbevisning om at Bibelen er skrevet i metaforer som bare grunnleggeren Lee kan forstå.

En utbryter fra kulten har til CNN fortalt at han ikke er overrasket over at viruset har spredt seg blant kirkemedlemmene. Han forteller om svært trange forhold i kirken, at det er forbudt å gå med ansiktsmasker fordi det er respektløst overfor Gud, og at sykdom og legetimer ikke er gyldig grunn til å være borte fra religiøse møter.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter