Nyheter

Vil bli på Brunstad-senter: – En profesjonell aktør vi er fornøyde med

Forbundet for amerikanske idretter i Norge skal avholde NM på Oslofjord Convention Center, og omtaler dem som en profesjonell og god aktør de er svært fornøyde med.

Norges amerikanske idretters forbund (NAIF) har rundt 4000 medlemmer og 80 tilknyttede klubber – som driver med blant annet lacrosse, amerikansk fotball og cheerleading. I flere år har de arrangert sitt norgesmesterskap på Oslofjord Convention Center (OCC) – konferansesenteret og idrettsanlegget Norges håndballforbund har bestemt seg for å boikotte. Årsaken er at senteret er eid av Brunstadstiftelsen, som ble opprettet av Brunstad Christian Church.

I motsetning til håndballforbundet har NAIF ingen planer om å slutte å legge arrangementer til OCC.

Fornøyde

På sitt møte 28. januar behandlet forbundsstyret samarbeidet med senteret. De konkluderte med at forbundet «fortsetter sitt samarbeid med Oslofjord Convention Center som en profesjonell og god aktør».

Norgesmesterskapet i cheerleading vil foregå på OCC i år også – det har blitt avholdt der med ett unntak siden 2010.

Tidligere i januar kom forbundet med en uttalelse der de uttrykte støtte til OCC og at de ville fortsette å bruke senteret.

«Uttalelsen har fått stor støtte fra våre medlemsklubber, og de ønsker å fortsatt avholde NM på Oslofjord Convention Center,» skriver president Richard Vogt i forbundet i en e-post til Vårt Land.

Ingen diskriminering

I uttalelsen fra tidligere i januar utdyper de hvordan de forholder seg til senteret.

«Det har aldri vært lagt skjul på at konferansesenteret har en forbindelse med menigheten som i sin tid startet senteret. Imidlertid er det Oslofjord Convention Center vi leier av og samarbeider med. NAIF har i alle disse årene aldri erfart noen form for diskriminering fra Oslofjord sin side og opplever at deres verdigrunnlag samsvarer med idrettens,» står det i den.

I uttalelsen kommer det også fram at det ikke har kommet ønsker fra noen klubber om å flytte arrangementet.

«Våre deltagerklubber har, historisk sett, vært veldig fornøyd med NM-arrangementet i sin helhet og forbundet har de siste årene mottatt flere positive tilbakemeldinger på Oslofjord sin profesjonalitet,» avslutter de sin uttalelse.

LES OGSÅ:

· Hovedsponsor ba Håndballforbundet om å droppe Oslofjord Arena

· Bueskyttere vil likevel ha NM på Brunstad, men er avventende om framtiden

· Øyvind Håbrekke om Brunstad-konflikten: «Håndballpresidenten lar flere spørsmål han har blitt stilt stå ubesvart»

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter