Nyheter

Vi mener det er viktig at vanlige folk får være med å uttrykke sin mening om hvordan bestemødre bør se ut

Hugin & Munin er stolte over å ha dratt i gang kåringen av Norges styggeste bestemor.

Vi vet at det kan være sterke negative følelser knyttet til visse typer beste­mødre, spesielt de moderne. Det bekreftes også i avstemningen, der denne typen bestemødre ser ut til å gjøre det spesielt dårlig.

Hugin & Munin er Vårt Lands daglige satirespalte.​ 

«Hva er Norges styggeste 
bestemor?» Det var spørsmålet studenten Magnus stilte seg da han så Hjørdis utenfor Stavanger. Det kokte på Twitter-tråden, og da engasjementet omsider la seg, hadde han fått inn hele 70 forslag på andre bestemødre.

Han hadde ventet seg noen få reaksjoner, men ble helt overveldet over responsen.

Vi i reiret inviterte samtidig våre lesere på nett til å si sin 
mening om spørsmålet i en uhøytidelig kåring. Det er ikke vår mening å tråkke på noen, og det både håper og regner vi med at de fleste ser. Vi er jo folkelige ravner med glimt i øyet, må vite.

Men om folk ikke evner å se det uhøytidelige i kåringen, så burde de i hvert fall sette pris på det engasjementet den skaper. Så langt har 7.000 henvendt seg til reiret for å avgi sin stemme.

Og enda viktigere: Denne
 saken har blåst i gang en interessant debatt om bestemødres estetikk rundt om i hele landet. En lang rekke medier, både
 lokale, regionale og nasjonale har omtalt kåringen, og flere steder diskuteres det nå heftig hvordan en bestemor bør være utformet.

Vi mener at en sånn debatt er både sunn, nødvendig og faktisk også positiv. Et engasjement rundt bestemødres utseende viser jo at folk er glad i bestemoren sin. Det er jo derfor de i det hele tatt viser interesse for hvordan hun ser ut.

Vi vet samtidig at det også kan være sterke negative følelser knyttet til visse typer beste­mødre, spesielt de moderne sådanne. Det bildet bekreftes også i avstemningen, der denne typen bestemødre ser ut til å gjøre det spesielt dårlig.

Vi mener det er viktig at vanlige folk får være med å uttrykke sin mening om hvordan bestemødre bør se ut. Bestemødres utseende er ikke bare et spørsmål for eliten, fagfolk, stylister – og kirkerådsledere. Nå har vi fått en ordentlig folkelig
 debatt om dette temaet. Det hadde definitivt ikke skjedd dersom vi hadde trykket en fagartikkel om bestemødres ulike stiler.

Her i reiret har vi dratt i gang den største nasjonale debatten om bestemødres utseende på mange år. Folk burde være glad for det folkelige engasjementet, men reagerer dessverre med sinne og gravalvor.

Teksten er lett inspirert av en lederartikkel i avisa Dagen. 

LES MER OM STYGGE TING: 

• Kåring av «Norges styggeste kirke» i avisen Dagen får kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum til å reagere.

• «Norges styggeste kirke» har dobbelt så mange på gudstjeneste som gamlekirken

---

Fakta:

---

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter