Nyheter

Her er KrFs nye kommunikasjonssjef – skal jobbe frem et tydeligere parti

Elisabeth Løland overtar jobben som KrFs nye kommunikasjonssjef. Hun blir krumtapp i å få formidlet KrFs seire i regjering.

Løland overtar etter mangeårig kommunikasjonssjef Mona Høvset, som gikk av før jul. Løland kommer fra posisjonen som Kjell Ingolf Ropstads politiske rådgiver i Barne- og familiedepartementet. Hun var leder i KrFU fra 2010 til 2013.

– I svært mye av det som nå skjer i Norge har KrF en hånd på rattet i regjeringsposisjonen. Jeg vil bidra til at folk bedre skal få vite om dette, sier Løland.

Løland blir leder for hele KrFs kommunikasjonsarbeid og tar plass i generalsekretær Geir Morten Nilsens nye ledergruppe.

Blir ansikt for all informasjon – også i møte med tøft press

Den nye kommunikasjonssjefsstillingen er mer spisset og omfattende enn tidligere og inkluderer ansvar for KrFs uttrykk utad: I sosiale medier, i pressen og dessuten all informasjon nedover i KrF-organisasjonen. Det handler også om å håndtere situasjoner og press der KrFs topper møter tøff presse.

For tiden er mye av partiets organisasjon i støpeskjeen. I tillegg starter arbeidet med nytt partiprogram, som skal være spissere og fornyet.

– Det legges en ny strategi for KrFs organisasjonen og vil lage en ny kommunikasjonsstrategi. Målet er at hele KrF skal eie det vi snakker om, sier Løland.

«Trenger å snakke om politikken slik at folk skjønner hva vil»

– KrFs generalsekretær har varslet et tydeligere parti. Hvordan skal du bidra til dette?

– Vi skal snakke slik at folk forstår hva vi vil, svarer Løland.

– Jeg elsker politikken vår. Jeg har vært KrF-er hele mitt voksne liv og opplever at det er et vanvittig stort engasjement for politikken i hele bredden av organisasjonen. Nå trenger vi å snakke om politikken vår på en måte slik at folk skjønner hva vil.

Mange og delte meninger om KrF? Det er «en mulighet»

– Det er skapt ulike bilder av KrF etter linjevalget. Hvordan vil du skjære klar av låste oppfatninger?

– Det at mange uttrykker meninger om hva KrF skal være, er ikke et problem, men en mulighet. Hvis ingen har en mening om hva KrF skal være, om ingen henvender seg til oss, vil jo det bety at vi ikke er viktige. Jeg blir motivert at mange har en mening om oss. Det er fordi mange er glad i oss og har et engasjement for oss.

I regjeringsapparatet har Løland vært delaktig i KrFs utforming av politikk etter inntreden i regjering. Hun har også bidratt til partileder Ropstads taler og jobbet med hvordan partiet skal kommunisere seirene sine.

Gardermoen  20150131.
Kristelig Folkeparti (KrF) sin landskonferanse på Scandic Hotel Gardermoen. Partileder Knut Arild Hareide ved siden av Elisabeth Løland.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Elisabeth Løland (i midten på benken) har siden Kjell Ingolf Ropstad var statsråd vært hans politiske rådgiver. Nå blir hun krumtappen i hele KrFs kommunikasjonsarbeid.

KrFs generalsekretær: «En av de viktigste jobbene i partiet»

KrFs generalsekretær Geir Morten Nilsen er svært fornøyd med rekrutteringen til det han omtaler som en av «de viktigste jobbene» i partiorganisasjonen:

– Vi har hatt svært gode og spennende kandidater til stillingen. Vi har landet på et spennende og rutinert navn. Hun blir en viktig person for oss fremover og har bred erfaring fra KrF, både som leder, tillitsvalgt, folkevalgt på flere nivåer, uttaler han.

– Vi skal satse på å gjøre KrFs stemme hørt og forstått og vi skal bli bedre på å snakke sammen i organisasjonen. Her har vi fått en tøff kvinne på rett plass, legger han til.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter