Nyheter

Homostriden: Utvalg vil dele Metodistkirken i to

En gruppe bestående av 15 ledende skikkelser i Metodistkirken foreslår en formell splittelse. Det er resultatet etter flere år med uenighet og teologisk strid rundt ekteskapssyn og homofiles rettigheter.

FILE - In this April 19, 2019, file photo, a gay pride rainbow flag flies along with the U.S. flag in front of the Asbury United Methodist Church in Prairie Village, Kan., United Methodist Church leaders are proposing creation of a separate division that would let more traditional denominations break away because of the disagreement with churches over the UMC’s official stance on gay marriage. (AP Photo/Charlie Riedel, File)

Hei!

Denne artikkelen krever abonnement.

Du må logge inn for å lese videre

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter