Nyheter

Hærverk og dødstrusler mot moské i Tsjekkia

En moské i Tsjekkias nest største by Brno har blitt utsatt for hærverk. Graffiti med dødstrusler er sprayet på veggene, opplyser politiet.

«Ikke spre islam i Tsjekkia. Ellers vil vi drepe dere» er budskapet som er sprayet på veggene på moskeen. Politiet opplyser at de inntil videre etterforsker saken som skade på eiendom.

En talsmann for det muslimske samfunnet i Tsjekkia sier de tar trusselen alvorlig.

– Dette er ikke et anonymt opprop på internett, sier talsmannen, Muneeb Hassan Alrawi.

– Vi må også se dette i lys av angrep på moskeer rundt om i verden og den undertrykkende stemningen mot muslimer i Tsjekkia, legger han til.

Flyktningstrømmen til Europa, som toppet seg i 2015, førte til en oppblomstring av antimuslimske holdninger i Tsjekkia. Det til tross for at landet har en lav andel muslimer sammenlignet med land som Sverige og Tyskland.

Ifølge statistikk fra EU bor det om lag 3.360 muslimer i Tsjekkia, et land med 10,7 millioner innbyggere. Ifølge uoffisielle tall er andelen muslimer i landet mellom 10.000 og 20.000.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter