Nyheter

Ari Behns datter: – Det finnes alltid en utvei!

– Det finnes alltid en utvei, selv om det ikke føles sånn, sa Ari Behns datter Maud Angelica (16) da hun holdt en gripende tale i farens bisettelse fredag.

Oslo 20200103. 
Maud Angelica Behn satte et portrett  hun selv har tegnet på kisten og holdt minneord for sin far Ari Behn under bisettelsen i Oslo domkirke. Prinsesse Märtha Louise til høyre.
POOL
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Pappa må ha vært så sliten at han må ha følt at han ikke hadde noen annen utvei enn å dra fra denne verden. Men der tror jeg han tok feil. Det er alltid en utvei, sa den eldste datteren til Ari Behn og prinsesse Märtha Louise, Maud Angelica.

Under minneordet i Oslo domkirke trakk hun spesielt fram at det alltid finnes en utvei for alle som har gått igjennom psykisk sykdom, selvskading, dårlig selvfølelse eller selvmordstanker.

– Det er folk der ute som kan og vil hjelpe. Du kan få hjelp og ting kan bli bedre. Jeg ber deg med hele mitt hjerte, sjel og kropp – spør om hjelp. Det er aldri en skam. Det er en styrke, ikke en svakhet. Du kan også gå til en profesjonelle, de er der for å hjelpe, fortalte 16-åringen.

– Alle i denne verden fortjener kjærlighet og glede. Det gjør du også, sa hun.

• LES OGSÅ: Biskop Kari Veitebergs tale fra Ari Behns bisettelse

Viste fram tegning som skulle være julegave

Maud Angelica viste fram en tegning hun hadde laget av faren, og som hun egentlig skulle gi ham til jul. Hun fortalte at hun hadde brukt ti timer på å tegne den.

– Det knuser hjertet mitt at jeg aldri får gitt den til deg. Jeg vet at det ville betydd så mye for deg. Og det ville betydd så mye for meg også, sa hun.

– Vi skulle egentlig feire jul sammen, og jeg hadde gledet meg sånn til å se deg igjen. Men nå vil jeg aldri kunne se det koselige smilet ditt og de snille øynene dine igjen. Og jeg vil aldri kunne gi deg den beste tegningen min av deg hittil, sa Maud Angelica, som er den eldste datteren til Ari Behn og prinsesse Märtha Louise, under bisettelsen i Oslo domkirke.

• LES MER: Domkirkeprest Elisabeth Thorsen om Ari Behns bisettelse: – Vi må vedkjenne at livsmørket finnes hos oss alle

– Vi hadde ingen anelse

Hun sa at faren han alltid ga henne de beste komplimentene om kunsten hennes.

– Du brukte så fine store ord, og fikk oss barna til å føle at vi kunne bli noe og gjøre hva som helst. Du fikk oss til å føle en uendelig styrke og glede i at du trodde sånn på oss. Takk for det. Leah, Emma, mamma og jeg savner deg så utrolig mye, sa Maud Angelica.

Hun sa videre at hun håpte han vet hvor høyt de elsket ham.

– Vi hadde ingen anelse om at du ville gå bort så tidlig i livene våre. Vi trodde du ville være her for å følge oss ned midtgangen i kirken når vi gifter oss, se hva vi gjør med livene våre, se hva slags personer vi blir, eller se vår forbedring i kunst, ridning og sminke - eller være her for å se våre fremtidige barn. Men nei, det ble ikke sånn. Du bestemte deg for å dra tidlig.

Fortalte om farens konfirmasjonstale

Maud Angelica talte om hvor nervøs Ari var da han skulle holde tale i hennes konfirmasjon.

– Kjære pappa. jeg husker på konfirmasjonen min, så holdt du en tale. Da du skalv på hendene for meg. I dag skal jeg holde tale for deg, og jeg skjelver på hendene.

– Jeg har ikke sett deg på to uker, og jeg har allerede savnet deg så mye, sa hun.

LES MER:

Ari Behns redaktør: Vårt siste møte var for få uker siden. Håpefullt planla vi fremtiden

• Veslemøy Østrem: Kong Haralds åpenhet lindrer. Og åpenhet kan redde liv

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter