Nyheter

Nær 12.000 barn i migrantleirer på greske øyer får ikke gå på skole

Om lag 12.000 barn bor i de overfylte migrantleirene på greske øyer. Kun 1 prosent av dem går på skole, ifølge FN.

– Barna er i en fortvilet situasjon. De har behov for å være i et klasserom og normale forhold, sier Boris Cheshirkov, talsmann for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Hellas.

Tilgang til utdanning er et stort problem, spesielt på øyene, ifølge Cheshirkov.

Han understreker at leirene som barna bor i, var laget for korte opphold. I realiteten bor barna der i månedsvis. Han viser til en familie med tre barn som kom til Lesvos fra Syria for fire måneder siden, da huset deres ble ødelagt.

– De tre barna har aldri gått på skole fordi de var for unge i Syria. Nå som de er i Hellas og i skolealder, ønsker faren deres at de skal gå på skole. Men det kan de ikke her, sier han.

Om lag 40.000 personer bor i migrantleirer på øyene Lesvos, Chios, Samos, Leros og Kos. Leger Uten Grenser har uttrykket bekymring for barnas psykiske helse og for at barn skal begå selvmord i de overfylte leirene.

Den greske regjeringen varslet i november en omfattende plan for å reformere migrantleirene på de greske øynene mot Tyrkia. Ifølge de nye planene skal det opprettes lukkede leirer på øyene Samos, Chios, Lesvos, Kos og Leros som erstatning for dagens leirer.

LES OGSÅ: Regjeringa har 242 ubrukte flyktningmillionar - vil ikkje bruke til å hjelpe folk ut av overfylte Hellas-leirar

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter