Nyheter

Anne Louise Skoland ny leder i Kirkelig ressurssenter

Kommer fra jobb som sosialsjef i IOGT.

###

Anne Louise Skoland (50) er den nye lederen for Stiftelsen Kirkelig Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep.

Hun kommer fra stillingen som sosialsjef i IOGT Norge. Tidligere har hun hatt en rekke stillinger i kristen-Norge. Blant annet har hun vært leder av Frelsesarmeens fengselsarbeid, assisterende divisjonssjef i Frelsesarmeen og korpsleder i Frelsesarmeen i Mandal. Det skriver ressurssenteret i en pressemelding.

Utdannet sykepleier

Skoland er opprinnelig utdannet sykepleier ved Menighetssøsterhjemmets sykepleierhøyskole. Hun har også utdannelse fra Norsk Diakonihøyskole på Lovisenberg, og Frelsesarmeens offisersskole, i tillegg til en mastergrad i  ledelse.

Kirkelig Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep er en selvstendig tverrkirkelig diakonal stiftelse, som holder til i Oslo.

– Vår visjon er å være ved den utsattes side, med verdiene verdighet, åpenhet og rettferdighet, sier de om seg selv.

De har særlig jobbet med overgrepserfaringer i kirkelig sammenheng. Ressurssenteret arbeider landsdekkende mot vold og seksuelle overgrep innenfor områdene forebygging, bearbeiding og håndteringsrådgivning.

Anne Louise Skoland begynner i jobben 1. mars 2020. Fram til da er Turid Skorpe Lannem konstituert som daglig leder.

LES OGSÅ:

Utforsker hvilken rolle religiøs tro har for bearbeidingen av seksuelle overgrep

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter