Nyheter

Ap og KrF brukte søndagsskole-sanger i budsjettoppgjør med hverandre

I stortingsduell brukte Aps Tellef Inge Mørland «ammunisjon» fra søndagsskolen – og motparten KrF kvitterte på samme vis. Oppgjøret startet med «Gud er mektig».

Det er sjelden kost på Stortinget at minner fra søndagsskolen brukes i friske oppgjør representanter imellom. Men helsepolitikeren Mørland var så rystet av kutt fra KrF og regjeringspartnerne at han tok salen tilbake til barndommen:

– Da jeg vokste opp på Sørlandet, gikk jeg på søndagsskolen. Der lærte jeg sangen «Gud er mektig». I den heter det «de døve hører, de lamme går og de blinde ser igjen». Det er fint når Vår Herre ordner opp, men når det ikke skjer, så trenger vi velferdsstaten, sa Mørland da han ville stille KrFs Tore Storehaug til veggs i en replikkrunde.

Mørland syntes det er «trist» når det kuttes i brillestøtten til svaksynte barn – en av opposisjonens fremste angrepssaker under høstens budsjettslag i Stortinget.

Tannregulering – på Jesu tid?

– Jeg klarer heller ikke se nestekjærligheten i at syke unge under 25 år skal få et kutt på 60.000 når de går på arbeidsavklaringspenger, sa han og fortsatte:

– Selv om det nok var få på Jesu tid som gikk rundt med tannregulering, kan jeg heller ikke begripe at KrF vil støtte at 10.000 barn og unge ikke får hjelp til behovet sitt.

Mørland sa han alltid sett for seg KrF som «på sitt beste» hjalp dem som «trenger det mest». Men nå er det blitt annerledes.

Så lød det: «Alle, alle vil vi ha med»

KrFs finanstalsmann, Tore Storehaug, hadde til da i den maratonlange Finansdebatten sluppet tøffe angrep fra røde og grønne, slik det ofte har vært i høst: Påstander om at KrF i regjering bidrar til å kutte usosialt: Om briller, tannregulering – og nettopp arbeidsavklaringspenger til unge under 25 år.

Men KrFs finanstalsmann lot seg ikke spille ut: Tore Storehaug hentet inspirasjon til videre duell fra søndagsskolen, han også:

– Faren min vitset ofte med at den høyeste utdanningen han hadde, var nettopp søndagsskolen. En av sangene vi lærer der er «Alle, alle vil vi ha med». Den kan for Aps representanter være en god regel om arbeidsliv: At det skal lønne seg å stå i arbeid.

Men hva med Aps eget slagord – hvor kommer det fra?

Aps Mørland møtte Storehaugs søndagsskole-finte på humoristisk vis:

– Det er jo hyggelig at representanten Storehaug viser til sangen «Alle, alle vil vi ha med». Man kunne jo tro at det var den Ap lyttet til da vi laget slagordet, «Alle skal med». Men i politikken har vi en litt annen medisin.

LES MER OM HØSTENS BUDSJETTOPPGJØR:

Høstens alternative budsjetter viser at det ikke bare er Solberg-regjeringen som strever.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter