Nyheter

Pave Frans til Japan med fredsbudskap

Pave Frans ankom lørdag Japan der han er ventet å ta sterkt avstand fra atomvåpen og oppfordre til fred.

Den 82 år gamle argentinske paven har lenge drømt om å holde messe i Japan, dit han i tidligere år ønsket å dra som misjonær.

Lørdag ankom han Tokyo i tett regnvær og kraftig vind, med pavekappen blåsende rundt ansiktet idet han forlot flyet fra Thai Airways som brakte ham fra Thailand, der han startet rundreisen i Asia.

Besøket i Japan skal vare i drøyt tre dager og begynner med besøk til Nagasaki og Hiroshima, byer som for alltid vil være forbundet med atombombene som ble sluppet over dem på slutten av annen verdenskrig. Bombene tok livet av henholdsvis 74.000 og 140.000 mennesker.

I en videomelding før han forlot Vatikanet kalte paven bruken av atomvåpen for umoralsk.

– Sammen med dere ber jeg om at atomvåpnenes destruktive kraft aldri igjen vil bli sluppet løs i menneskehetens historie, sa han til verdens 1,3 milliarder katolikker.

I Thailand har pave Frans tatt til orde for religiøs toleranse og fred. Han er ventet å gjøre det samme i Japan, et land med 126 millioner innbyggere, hvorav 440.000 er katolikker.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter