Nyheter

Kina advarer USA mot å kritisere behandlingen av uigurene

Kina vil ikke ha noe av at USA kritiserer landets behandling av uigurene, og sier det kan få følger for handelssamtalene, melder Reuters.

FILE - In this Nov. 4, 2017, file photo, Uighur security personnel patrol near the Id Kah Mosque in Kashgar in western China's Xinjiang region. China says on Monday, March 18, 2019 it has arrested nearly 13,000 people it describes as terrorists in the traditionally Islamic region of Xinjiang since 2014 and broken up hundreds of "terrorist gangs." The figures were included in a government report on the situation in the restive northwestern territory that seeks to respond to growing criticism over the internment of an estimated 1 million members of the Uighur and other predominantly Muslim ethnic groups. (AP Photo/Ng Han Guan, File)

Kinas uttalelse kommer etter at USA og 22 andre land ba Kina stanse pågripelsen av uigurer og andre muslimske minoriteter under et møte i FN tirsdag.

– Det er vanskelig å forestille seg at på den ene siden forsøker du å få til en handelsavtale, på den andre siden bruker du enhver sak, spesielt menneskerettighetssaker, til å klandre den andre, sa Kinas FN-ambassadør Zhan Jun etter møtet ifølge Reuters.

Han sa også at det er framgang i handelssamtalene, men at USAs kritikk neppe er til hjelp.

Kina har fått kraftig kritikk for å ha etablert store interneringsleirer i Xinjiang vest i Kina. Kinesiske myndigheter beskriver det som frivillige opplæringssentre for å bekjempe ekstremisme og gi mennesker ny kompetanse.

Ifølge FN er minst 1 million uigurer og andre muslimske minoriteter plassert i slike leirer.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter