Nyheter

Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel

En pastor er i Sunnmøre tingrett tiltalt for voldtekt av en 13 år gammel jente. Aktor i saken ber om fire og et halvt års fengsel for mannen.

Den tiltalte, som er i 30-årene, har erkjent delvis straffskyld, ifølge Sunnmørsposten.

Rettssaken mot ham startet denne uka.

Hevdet 13-åringen var den aktive parten

Ifølge tiltalen har mannen forgrepet seg på jenta på en parkeringsplass ved et bedehus på Sunnmøre våren 2019. Kontakten mellom tiltalte og den fornærmede jenta skal ha startet 14 dager tidligere.

Aktor, statsadvokat Magne Nyborg, har under rettssaken lagt fram en rekke tekstmeldinger som bevis på kontakten.

Pastoren har hevdet at jenta var den aktive parten og har forklart at han ikke trodde på at hun kun var 13 år, til tross for at hun hadde sagt det til ham og skrevet det i en melding.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) mener regjeringen ikke har kuttet i støtten til Frivillig.no og sier de kan søke ensomhetspenger i stedet

Humanetikeren Didrik Søderlind: – Bekymringsfullt at filmer som Disco kun tar for seg kristne ytterligheter

De fant alt de trengte til gudstjenesten i gjenbruksbutikken. Så det ble kortreist alter og grønn forbønn ble gudstjenesten på Nordfjordeid

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter