Nyheter

Sara Danius er død

Den tidligere faste sekretæren i Svenska Akademien, Sara Danius (57), er død.

Det opplyser hennes familie til nyhetsbyrået TT. Danius var fast sekretær i den skandalerammede institusjonen inntil hun trakk seg i fjor.

En av Svenska Akademiens oppgaver er å dele ut Nobels litteraturpris. Siden ingen pris ble delt ut i fjor, kunne Akademien torsdag denne uka presentere to vinnere: Polske Olga Tokarczuk og den østerrikske forfatteren Peter Handke.

Svenska Akademien har vært rammet av stor uro og flere skandaler de siste årene. Bakgrunnen var avsløringen av at ektemannen til et av medlemmene hadde begått seksuelle overgrep og angivelig også lekket navnene på vinnere av Nobels litteraturpris.

Sara Danius var professor i litteratur, og hun ble den første kvinnelige lederen for Svenska Akademien. Den ærverdige institusjonen ble opprettet i 1786 for å fremme svensk litteratur og språk.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter