Nyheter

Far og sønn fra kirkeasylfamilie angrepet på tur i Hønefoss - mistenker rasistisk motiv

En far og hans seks år gamle sønn ble angrepet da de gikk på tur i Hønefoss. Faren ble slått, mens sønnen ble dyttet over ende. Politiet leter etter to menn.

– Faren er lettere skadd, opplyser operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.

Angrepet skjedde trolig uten foranledning i fritidsområdet Schjongslunden i Hønefoss lørdag formiddag. Saken ble først omtalt i Ringerikes Blad. Per søndag formiddag er ingen pågrepet for hendelsen.

Slått bakfra

De to var på tur i området da to menn plutselig gikk til angrep. Den seks år gamle gutten ble dyttet i bakken, mens faren ble slått. De skal ha blitt angrepet bakfra av mennene, som var ukjente for turgåerne.

De to mistenkte gjerningspersonene beskrives som menn i 30-40-årsalderen. De løp fra stedet da vitner kom til.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

Far og sønn har vært i kirkeasyl i Hønefoss kirke, men har nå fått midlertidig opphold. De må avhøres med tolk, noe som skal skje senere lørdag.

Mistenker rasistisk motiv

Prost Kristin Moen Saxegaard bekrefter at de to som ble angrepet tilhører den afghanske familien som har bodd i kirken siden mars i fjor. Selv om de har fått innvilget midlertidig opphold bor de fremdeles i kirken. Det var Saxegaard selv som hjalp de to til politiet for å anmelde saken. Hun omtaler det som vanvittig at noen har angrepet en far på tur med sin lille sønn på denne måten.

Det er grunn til å tro at angrepet er rasistisk motivert.

– Gjerningspersonene skal ha sagt noe som tyder på det før de angrep, sier hun.

Selv om familien nå har opphold bor de fremdeles i kirken, og kirken vil bistå dem i en slik ekstraordinær situasjon, opplyser Saxegaard. Hun berømmer videre politiet for å ha tatt saken på alvor.

Operasjonsleder André Kråkenes bekrefter at det kan ligge et rasistisk motiv i bunn, men vil ikke fastslå det.

– Det er en av teoriene vi jobber etter. Men så lenge vi ikke har fått tak i motparten og avhørt dem vet vi ikke. Vi må også ha et nytt avhør med fornærmede, med tolk, for å få bedre klarhet i hva som har skjedd, sier han til Vårt Land.

VÅRT LAND HAR TIDLIGERE OMTALT KIRKEASYLANTENE I HØNEFOSS:

· Kirkeasylanter får endelig bevege seg fritt i Norge

· Familien som sitter i kirkeasyl i Hønefoss har splittet menighetsrådet

· – Har nye opplysninger som bekrefter at familien er «ekte» konvertitter.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter