Nyheter

Areopagos-direktør slutter – ansatte tause om avgangen

Raag Rolfsen slutter som direktør i den dansk-norske misjonsorganisasjonen Areopagos etter nesten ti år. De ansatte har fått beskjed om ikke å uttale seg til pressen.

– Rolfsen har gjort en god jobb hos oss og har styrets tillit. Det er alltid vemodig når en person man er glad i og samarbeider godt med, går, sier Torstein 
Lalim, styreformann i Areopagos.

Ifølge Lalim slutter Rolfsen som direktør etter eget ønske og initiativ etter snart ti år i direktørstolen til den danske-norske, lutherske misjonsorganisasjonen som ble stiftet i 1922.

Areopagos har som formål å dele evangeliet i en multireligiøs verden, noe de gjør gjennom livssynsdialog, religionsstudier og gjennom bistandsprosjekter. Organisasjonen er bygd opp som en stiftelse og har sine medlemsforeninger i Norge og Danmark. De driver også utviklings- og ­dialogarbeid i Hongkong og Kina.

Nye utfordringer

Da Rolfsen ble ansatt i 2009 var det i en åremålsstilling på fem år, med mulighet for forlengelse. I 2014 besluttet styret å gjøre stillingen hans fast for å sikre forutsigbarhet både for organisasjonen og Rolfsen selv. At framtidsperspektivet ikke ble lengre, forklarer Rolfsen slik:

– Etter to femårsperioder har jeg kommet fram til at tiden er inne for å søke nye utfordringer. Det er fornyende for organisasjonen med nye impulser, krefter og tanker, skriver 56-åringen i en tekstmelding til Vårt Land.

Overdragelse av ansvar

Nå trer leder for dansk seksjon av Areopagos, Lars Mollerup-Degn, inn som konstituert direktør, heter det i en nyhetsmelding publisert på nettsiden til Areopagos torsdag forrige uke, først to dager etter at Rolfsen gikk av.

Den tidligere direktøren forsvinner imidlertid ikke ut av organisasjonen over natta. Utpå vinteren tar han fatt på en lenge planlagt studiepermisjon, og vil fram til da ha en stilling som seniorrådgiver, blant annet for å sikre en god overdragelse av ansvaret og forholdet til strategiske partnere.

Henviser til styreformann

Når Vårt Land kontakter flere av de ansatte i Areopagos for å høre hvordan de reagerer på Rolfsens avgang, ønsker de ikke kommentere saken. Liv Hegle, leder for den norske seksjonen, viser til styreformann Lalim for kommentar.

Varatillitsvalgt Stian Kilde ­Aarebrot svarer slik:

– I denne saken må dere snakke med Torstein Lalim. Enn så lenge har vi blitt bedt om at vi henviser til ham.

– Hvorfor det?

– Jeg kan ikke kommentere det. Beklager.

– Har de ansatte fått munnkurv?

– Jeg tror ikke jeg kan kommentere det heller på nåværende tidspunkt.

Avviser munnkurv

Lalim avviser at de ansatte har fått munnkurv.

– Det synes jeg er feil uttrykk. Vi er en liten organisasjon og har snakket sammen om at det er ­naturlig at henvendelser til pressen går til meg.

Ifølge Lalim har det ikke vært et ønske fra styret at Rolfsen gir seg, men at det ikke er noen overraskelse at han nå gjør 
det.

– Nå har Rolfsen vært direktør i stiftelsen ti år. Han har vel tenkt at hvis han skal gjøre noe nytt før han når pensjonistalder, så er det på tide å gjøre en endring nå. Han har også vært sentralt i arbeidet med vår samarbeidspartner i Hongkong som nå er i ferd med å falle på plass. Dermed er det ingen overraskelse at han gir seg, sier han.

Lesogså:

Snåsamannen: – Evangeliet har sprengkraft mot vår tids egoisme

Berit Aalborg: – Blågrått klimabudsjett

Her blir Tor B. Jørgensen biskop på nytt

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter