Nyheter

Vidar Kleppe vil ha KrF-ordfører i Kristiansand

Demokratene bestemte på et møte tirsdag kveld at KrF bør få ordføreren i Kristiansand. Det bekrefter partitopp Vidar Kleppe overfor Dagbladet.

Demokratene og KrF møttes til de første sonderingssamtalene mandag kveld. Samtalene ble til etter at KrF tok kontakt med Demokratene, erfarer Dagbladet.

– Gruppen har enstemmig gitt sin tilslutning til at vi kan forhandle for å få KrFs Jørgen Kristiansen som ordfører, sier Kleppe.

Demokratene fikk 13,4 prosents oppslutning i Kristiansand i lokalvalget, noe som ga dem ti plasser i bystyret. I den tradisjonelt borgerlige byen er Arbeiderpartiet blitt enige med fem andre partier om å danne en mindretallskonstellasjon.

LES OGSÅ: KrF tapte maktkampen i sør – Ap får ordføreren for første gang siden 1946

Likevel mangler Ap fire mandater på å sikre seg ordføreren. Den borgerlige fløyen mangler sju, og dermed er Demokratene på vippen.

Det ligger nå an til å bli kamp om ordførervervet helt fram til ordførervalget i Kristiansand 9. oktober.

Ap ber nå sentrumspartiene om hjelp til å holde høyresiden, og Kleppe, borte fra makten i byen.

– Vi ønsker spesielt Venstre hjertelig velkommen over til vår samarbeidskonstellasjon. Og nå bør KrF vurdere det samme, sier Mette Gundersen (Ap) til Dagbladet.

LES OGSÅ: Opprør mot eliten kan sluke KrF i Kristiansand: – Dødens posisjon

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter