Nyheter

Erna Solberg på Salt-gudstjeneste

Stor jubel da Erna Solberg deltok på gudstjeneste i menigheten Salts nye storstue, Forum.

Det melder avisen Dagen. Erna Solberg var opprinnelig invitert til åpningen av Forum, menigheten Salts nyoppussede bygg i vestlandshovedstaden, men hadde ikke anledning til å komme.

Derfor deltok hun i stedet på gudstjeneste søndag 15. september.

Dagen gjengir deler av statsministerens tale, der hun blant annet løfter frem at frikirkene har en viktig funksjon i Norge i dag.

– Pinsebevegelsen og frikirkene er en fornyende kraft i Norge. Da er det også viktig å respektere de ulike trossamfunnenes egenart og deres rett til å velge fritt.

LES MER: Forum skulle bli hele Bergens storstue. Noen nekter komme.

Boikott

Menigheten Salt Bergen er primus motor bak oppussingen av Forum kino, som har hatt en prislapp på 80 millioner kroner. Målsettingen er at den forhenværende kinosalen skal være kulturscene for hele Bergen.

Men oppstarten har vært mer trøblete enn forventet.

Flere artister har avlyst konsertene de skulle holde i Forum, og Miljøpartiet de grønne, SV og Rødt nektet å stille opp i en debatt i forkant av kommunevalget. Årsaken er at 25 prosent av bygget eies av den kontroversielle skipsrederen Dan Odfjell.

Solberg sier til Dagen at hun ikke støtter en slik boikott. Hun sier hun tror religion er fremmed for flere enn tidligere.

– Jeg ønsker ikke å stemple folk. Men ettersom samfunnet vårt har blitt mer sekulært, har nok det å tro blitt opplevd som noe vanskeligere og mer spesielt enn det gjør i mange andre samfunn. Vi har et mer anstrengt forhold til tro enn det mange andre samfunn har, sier Solberg til Dagen.

LES MER: Stappfullt under åpningsgudstjeneste

Viser forståelse

Hovedpastor i Salt Øystein Gjerme sier til Dagen at det er en ære å ha statsministeren på besøk.

– Ved at hun kommer, gir statsministeren anerkjenning og kredibilitet til frikirkene. Jeg opplever at Erna har sagt flere ting om hvor viktig rolle tro spiller i Norge. Vi trenger å snakke om disse tingene, og jeg opplever at Erna forstår ideologien i disse tingene bedre enn mange andre norske politikere. Vi setter pris på stemmen hennes.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Ingeborg Misje Bergem

Misje Bergem er bokanmelder i Vårt Land. Hun er tidligere journalist i avisa og jobber for tida med en doktorgrad om fransk samfunnsliv.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter