Nyheter

SV vil ikke ha med KrF i Trondheim

De rødgrønne partiene trenger ikke KrF for å få flertall i Trondheim, og nå vil SV kaste KrFs ene representant ut av samarbeidet. Men Ap sier nei.

KrF og partiets toppkandidat Geirmund Lykke har vært med i Ap-ordfører Rita Otterviks koalisjon i Trondheim helt siden 2011. Det vil SV nå ha en slutt på, skriver Adresseavisen.

– SV ønsker et Trondheim som er rødere og grønnere. Da er det ikke noe poeng å søke en bredest mulig koalisjon, slik Ap tar til orde for, sier SVs forhandlingsleder Mona Berger til NTB.

– Vi vil sørge for utslippskutt i Trondheim, og at vi får gjort noe med forskjellene i byen, sier hun

Ottervik ønsker primært å samarbeide med SV, Senterpartiet, Miljøpartiet De Grønne og altså KrF. Men hvis SV gjør alvor av trusselen om å forlate koalisjonen dersom KrF forblir innlemmet, ryker flertallet. Da må Rødt i så fall inn i stedet.

LES MER:

Første gang han møtte i kommunestyret var han 17 år. Nå blir Jonas tidenes yngste ordfører – for KrF

KrF tapte ordføreren flere steder, men gjorde kanon valg i utvalgte kommuner. Her får du oversikten

Ropstad snakker ut etter valget: – Vi pekte ut dagens retning for å være posisjonert før 2021

Lokalt gjennombrudd for Partiet De Kristne

Valgforsker: – Kan gå mot regjeringsskifte om to år

Slik vil to generasjoner Bondevik gjenreise KrF

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter