Nyheter

Simen Bondevik rappet kommunestyreplassen fra KrFs «spinndoktor»

19 år gamle Simen Bondevik er valgt inn i kommunestyret til Nordre Follo, på bekostning av kommunikasjonsrådgiver i KrF Dag Andreas Fedøy.

– Nå er det ikke bare folk internt i organisasjonen som har gitt meg tillitt. Det gleder meg at både våre velgere og at andre velgere har vist meg tilliten, sier Simen Bondevik til Vårt Land om at han er blitt folkevalgt for første gang.

Han synes det er spesielt at han nå tar steget fra ungdomspolitikken til folkevalgt i kommunestyret for første gang.

LES OGSÅ: Slik vil to generasjoner Bondevik gjenreise KrF

Drev valgkamp for to

Han skrev på Facebook for å takke for støtten.

– Tusen hjertelig takk for tilliten Nordre Follo! Utrolig hyggelig å bli valgt inn i kommunestyret, og jeg ser frem til fire spennende år, skriver Bondevik på Facebook.

Forrige uke sa Bondevik til Vårt Land at han skulle drive valgkamp for å få inn to representanter i kommunestyret i Nordre Follo, ettersom partiet vanligvis har fått inn en kandidat.

LES OGSÅ: Tre generasjoner Bondevik samlet på Drivkraft

300 ekstra

Bondevik sto som andrekandidat på lista til kommunestyret i Nordre Follo, men han fikk 137 personstemmer fra KrFere og 134 slengere fra andre partiers velgere. Det gjorde at han føyk fra andreplass til førsteplass på listen til KrF i kommunen.

– Det er utrolig hyggelig å få så mange slengere fra andre partier. Det setter jeg utrolig stor pris på. Det er rett og slett veldig hyggelig at de har vist meg tilliten, Jeg er veldig delt skuffet over at det bare er én kandidat som kom inn, men jeg er veldig takknemelig over at velgerne har vist meg den tilliten, sier Bondevik til Vårt Land.

Fedøy selv var inne i Bondeviks kommentarfelt med gratulasjoner.

– Gratulerer Simen Vel fortjent etter strålende innsats!! KrF satser på ungdommen.

– Tusen takk, Dag! Jeg ser veldig frem til et godt samarbeid videre, svarer Bondevik.

Flere lokale og sentrale KrF-ere er også inne i kommentarfeltet med gratulasjoner til 19-åringen.

På sin egen Facebook-profil har Fedøy skrevet et innlegg for å takke de som har stemt på Nordre Follo KrF i lokalvalget:

– Det er leit at det bare ble ett mandat, men sånn ble det etter en krevende tid for oss. Tusen takk til alle dere som gav meg et kryss og en slenger. Det holdt dessverre ikke til plass i kommunestyret, men jeg er stolt og glad for at dyktige Simen Bondevik kommer inn!!

LES OGSÅ: Bondevik: Tull at jeg er Hareides arkitekt

– Klar for en grønnere politikk

Han vil prioritere å bli bedre på klima og kommunens primæroppgaver.

– Jeg vil at kommunen bruker penger på det som virkelig betyr noe. Jeg vil at kommunen skal ta et større klimaansvar og at alle barn skal får en bedre oppvekst, sier Bondevik.

Bondevik junior har i flere år vært en profilert samfunnsstemme, men dette er den første gangen han er folkevalgt. Det gjør valget ekstra spesielt, synes han.

Han sier at han ideelt skulle sett at hans «idealisme» ble kombinert med Fedøys «erfaring», og synes det er synd at Fedøy som partiets ordførerkandidat ikke kommer inn.

– Hvordan fikk du så mange slengere?

– Jeg tror folk har sett at vi trenger unge stemmer inn i kommunestyret, og vi ser på de andre som er valgt inn at kandidater sin prioriterer klima har gjort det godt. Dette valger viser at kommunen er klar for en grønnere politikk, og det vil jeg bidra til, sier han.

– Vi skal være et bredt folkeparti

I et intervju med Vårt Land tidligere denne uka pratet Simen Bondevik om KrFs framtid sammen med bestefar og tidligere KrF-leder og statsminister Kjell Magne Bondevik. Sammen pratet de om hvordan de vil gjenreise KrF.

– Jeg vil ikke høres ut som om jeg tar noen omkamp om retningsvalget, men tankegodset til Knut Arild, boken og talen han holdt på landsmøtet for retningsvalget, er eksempler på de verdiene KrF bør stå for, sa Kjell Magne Bondevik.

– Vi skal være et bredt folkeparti som også er for de som ikke er kristne, eller de som har et løsere definert forhold til kirken, slik at vi også treffer de som ikke går i kirken hver søndag, sa Simen Bondevik.

Tusen hjertelig takk for tilliten Nordre Follo! Utrolig hyggelig å bli valgt inn i kommunestyret, og jeg ser frem til...

Posted by Simen Bondevik on Wednesday, September 11, 2019

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter