Nyheter

KrFs Jonas Sayed (21) blir tidenes yngste ordfører

Det er klart at 21 år gamle Jonas Andersen Sayed (KrF) blir ordfører i Sokndal, melder NRK. Dermed blir Sayed landets yngste ordfører gjennom tidende.

KrF fikk 26,4 prosent av stemmene i kommunen. Partiet skal styre med Venstre, Senterpartiet og Sokndal listo, ifølge kanalen.

21-åringen var bare 17 år da han ble valgt inn i kommunestyret for første gang. Han er bosatt i Stavanger, der han studerer statsvitenskap, men har sagt at han vil flytte hjem om han blir ordfører.

Tirsdag sa Sayed til NTB at han føler seg klar til å ta fatt på oppgaven.

– Jeg føler at det kan vi få til. Vi har fått et sterkt mandat, og om det går veien, skal vi sammen med de andre partiene klare å finne gode løsninger for kommunen, sier han.

Til Stavanger Aftenblad sier Sayed at han kjenner på fallhøyden det innebærer å ta på seg ordføreransvar i såpass ung alder:

– Den er enorm, men jeg har veldig mange dyktige folk rundt meg i partiet, så det skal gå bra, sier han.

Har gått fort

Tidligere i sommer intervjuet Vårt Land Sayed som en del av enn sommerserie om unge ordførerkandidater.

– Det har gått rimelig fort, dette, sier Sayed, om veien inn i politikken, sa Sayed den gang.

Da han for litt over fire år siden var på utvekslingsopphold i Sveits, fikk han telefonen som startet et hektisk politisk liv:

– Jeg hadde vært Ungdomsrådets representant i 17. mai-komitéen, og en kjenning derfra ringte meg. Spørsmålet var om jeg ville stå på KrFs kommuneliste, fortalte Sayed.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen er journalist i nyhetsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter