Nyheter

– Sats på klima og trygghet

To trender som KrF kan ­utnytte, er klima og trygghet, mener Guri Størvold i kommunikasjons­selskapet Zynk.

Guri Størvold, tidligere stats­sekretær for Sp og nå ­partner i kommunikasjonsselskapet Zynk, mener KrF kan vokse hvis de hekter seg på to trender i samfunnet.

– Det er en tydelig trend at vi søker trygghet og felleskap istedenfor vekst og­ ­individuell frihet. Det skyldes sikkert at verden er i endring på en måte som gjør at mange er bekymret, og at folk tror at vi best løser utfordringene i felleskap, sier Størvold.

Trygghet og felleskap er verdier som på mange måter oppsummerer hva KrF står for, mener Størvold.

LES MER: Slik vil Bondevik og Bondevik gjenreise KrF

Klima

Den andre trenden har vist seg ved streikende skoleungdom foran ­Stortinget i år.

Klimatrenden er i ferd med å bli en «megatrend», mener Størvold.

– Tonen og bekymringen i klima­saken har blitt mer dramatisk. Du ser det på at politikere tidligere snakket litt om ­klima for syns skyld. Nå preges tonen av at det er kort tid igjen før det er for sent å snu. Dyrearter dør, det handler om mer ­dramatiske ting når vi nå snakker om klima, sier hun.

Sakseierskap

KrF er blant partiene på Stortinget med minst sakseierskap til klima og miljø.

Hun tror at mer bærekraftig livs­førsel vil bli viktigere for velgerne fremover. Venstre er teknologioptimistene i ­regjeringen, KrF kan bli partiet som tar ­eierskap til bærekraftige forbrukervaner, mener Størvold.

– På det området er det potensial til at mange kan kjenne seg mer hjemme i KrFs miljø- og klimapolitikk enn MDGs, sier hun.

Stjel fra Sp

Det gir muligheter at KrF 
og Sp er såpass like sentrumspartier, ­mener Størvold.

– Når Sp ikke akkurat har løftet fram sin klima- og miljøpolitikk er det et ­potensial til å være et sentrumsparti med en grønnere profil enn Sp har, sier 
hun.

I tillegg mener hun at KrF kan 
vinne velgere fra Sp hvis de klarer å ta ­distriktsopprøret inn i regjerings­kontorene

– Det burde være mulig å rappe noen av disse velgerne. Den rollen bør de ta til seg i regjering, og kanskje kan de komme opp med bedre politiske svar enn bare å si «nei!» til alt, sier Størvold.

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter