Nyheter

Varaordfører fra KrF norgesmester i poker

Nils Olav Hovde vant 355.100 kroner i poker-NM som arrangeres på Smiths venners konferansehotell. Hovde er KrFs varaordfører i Hjartdal kommune – og får nå kritikk.

Bilde 1 av 2

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Han kan kalle seg norgesmester i poker:

– Det er ganske sjukt og artig, sier Nils Olav Hovde til hjemmesiden til Norgesmesterskapet i poker som arrangeres på Oslofjord Convention Center, som eies av Brunstadstiftelsen, som har tette bånd til kirkesamfunnet Brunstad Christian Church, og som er best kjent i Norge som Smiths venner.

Poker har vært et lovlig pengespill i Norge siden 2015. Da fikk Solberg-regjeringen ved daværende kulturminister Thorhild Widvey (H) endret lovverket slik at forbudet ble opphevet.

LES MER: Kastet pokerkortene – fryktet omdømmetap

«Uheldig»

Selv om det er snakk om et lovlig pengespill, synes ikke Akan kompetansesenter at det var lurt av KrF-politikeren å sette seg ved pokerbordet.

– Det er problematisk og uheldig, for som politiker med et viktig verv er han en rollemodell, sier Jarle Wangen til Vårt Land.

Han er seniorrådgiver i Akan med ansvar for spilleproblematikk. Senteret arbeider med rus- og spillproblemer i arbeidslivet.

«Fristet»

Wangen sier at selv om poker er et lovlig spill, kan flere bli fristet til å prøve – og så gå videre til langt mer aggressive pengespill – når de ser at en varaordfører deltar i poker-NM.

Hovde er i dag varaordfører for KrF i Hjartdal kommune i Telemark og topper KrFs liste ved kommunevalget om vel en uke.

Vårt Land prøvde fredag å få en kommentar fra Nils Olav Hovde til kritikken fra Akan, men Hovde svarte ikke på henvendelsene.

Advarte regjeringen

Da Solberg-regjeringen startet arbeidet med å liberalisere pengespillovverket i 2014, for å gjøre poker lovlig, sendte de oppmykningsforslagene først på høring. Akan var blant dem som ikke ønsket endringen velkommen. I høringssvaret skrev de at «Akan kompetansesenter ser med bekymring på en utvikling som innebærer ytterligere liberalisering og normalisering av pengespill som en ordinær aktivitet.»

Slo 912 spillere

Nils Olav Hovde vant NM-turneringen som bærer navnet deepstack:

– Torsdag kveld ble årets andre norgesmester i poker kåret. I deepstack-turneringen, hvor 913 spillere deltok, ble det 43-årige Nils Olav Hovde som gikk helt til topps, skriver NM-arrangøren på hjemmesiden.

Hovde var med i poker-NM for tredje gang og kunne med seieren innkassere en pott på 355.100 kroner

Statlig tillatelse

Det er Lotteritilsynet som gir tillatelse til en – eller flere – organisasjoner til å arrangere et årlig norgesmesterskap med kvalifiseringsturneringer. NM i turneringspoker for 2018-2020 ble lyst ut i fjor høst, og det var Gynkreftforeningen som fikk tillatelse for denne perioden.

Blodkreftforeningen hadde tillatelsen i perioden 2015-17. Pokerarrangørene knytter til seg såkalte autoriserte entreprenører – profesjonelle pokerselskaper, ofte internasjonale.

LES MER: Frp-Sandberg: – Poker er prestasjonsidrett

Advarte foreninger

Da den aller første poker-NM-tillatelsen ble delt ut i 2015, søkte Blodkreftforeningen, Hjernesvulstforeningen og Norges døveforbund. De to første er selvstendige pasientorganisasjoner som er medlemmer i Kreftforeningen. Vårt Land skrev at Kreftforeningen sentralt kontaktet begge foreninger og ba dem trekke søknaden. Bare en av dem valgte å følge rådet.

Kreftforeningen mente at poker-NM ikke styrket kreftsaken.

«Kjempebonus»

Nils Olav Hovde er glad for seieren i årets poker-NM:

– Jeg ser jo at det er noen pengepremier og hele pakka, men det viktigste for meg er å vise at jeg har noe å gjøre. Pengene har jeg ikke tenkt på en gang, det er bare en kjempebonus, sier han til arrangørens hjemmeside.

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter