Nyheter

Honduras anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad

Honduras' president reiser fredag til Israel for å innvie et diplomatisk kontor i Jerusalem og dermed formelt anerkjenne byen som landets hovedstad.

Honduras' ambassade vil imidlertid fortsatt ligge i Tel Aviv, og kontoret i Jerusalem vil fungere som en utvidelse av ambassaden.

– For meg er dette anerkjennelsen av at Jerusalem er Israels hovedstad, sa president Juan Orlando Hernandez tirsdag.

Det honduranske utenriksdepartementet sier i en uttalelse at Israel har foreslått at Honduras' ambassade skal flyttes til Jerusalem, og at dette blir «analysert og evaluert i en internasjonal og nasjonal kontekst».

USAs president Donald Trump forverret relasjonene mellom USA og Palestina da USA i fjor flyttet sin ambassade til Jerusalem. Guatemala og Paraguay fulgte etter, mens Brasil sa at de ville vurdere flytting. Paraguay ombestemte seg imidlertid etter fire måneder.

Å flytte ambassader til Jerusalem er svært omstridt, fordi Israel hevder at hele byen er landets hovedstad, mens palestinerne ser Øst-Jerusalem som hovedstaden i sin framtidige stat.

Derfor har de fleste diplomatiske kontorer tradisjonelt blitt åpnet i Tel Aviv, da land har ønsket å forbli nøytrale i spliden over Jerusalem.

LES MER: Israelsk 17-åring drept av bombe på Vestbredden

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter