Bomben eksploderte ifølge den israelske avisa Haaretz ved et populært utfartssted i bosetningen Dolev nordvest for Ramallah fredag.

17 år gamle Rina Shnerb ble drept på stedet, mens den 21 år gamle broren hennes ble alvorlig skadd. Faren til de to, en 46-åring, er også fløyet til sykehus, men med moderate skader.

Ifølge israelske medier er det uklart om den hjemmelagde bomben var skjult på stedet, eller om den ble kastet på de tre. De israelske hæren utelukker at den ble kastet fra en bil i fart.

Store israelske styrker har nå omringet området og leter etter den eller de som sto bak bomben.

Ingen har tatt på seg ansvaret for bomben, men Hamas-lederen Ismail Haniyeh har kommentert angrepet og beskriver Vestbredden som «en vulkan som kommer til å få et utbrudd som følge av angrepene mot Jerusalem».

Haniyeh hyller dem som sto bak angrepet, som han kaller «heroisk», men understreker at han ikke vet hvem det var.

Israel holder nyvalg 17. september, og spenningen i området er økende. De siste ukene har det vært flere palestinske angrep mot israelske sikkerhetsstyrker og bosettere på den okkuperte Vestbredden.

– Vi har advart Israel mot å holde denne valgkampen på bekostning av palestinernes historiske rettigheter, sier Haniyeh.