Nyheter

Stadig flere melder seg ut av kirken

Medlemstallet i Den norske kirke fortsetter å synke. Fra starten av året til utgangen av juni hadde 6.411 personer meldt seg ut.

Det er en økning fra samme tid i fjor, da tallet på utmeldinger endte på 5.981, viser statistikk som NTB har fått fra Kirkerådet.

Samtidig har tallet på innmeldinger gått noe opp i første halvår i år sammenlignet med i fjor. Så langt har 1.437 personer meldt seg inn i Kirken, mot 1.246 i fjor. Tallene omfatter imidlertid ikke årets døpte, kun dem som har blitt døpt i et annet kirkesamfunn eller tidligere har vært utmeldt.

Kirken mistet i fjor 16.000 medlemmer og har nå 214.000 færre medlemmer enn i 2005, ifølge statistikk fra SSB. I 2018 var 70 prosent av befolkningen medlem i Den norske kirke, mot 73 prosent i 2015.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter