UTENRIKS:

Netanyahu avviser forslag om jødisk lov i Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avviser et forslag fra en israelsk politiker om å innføre religiøs jødisk lovgiving i landet.

– Israel skal ikke bli en halakha-stat, skrev Netanyahu på Twitter. Halakha er betegnelsen på den jødiske religiøse loven.

Utspillet kommer etter at Bezalel Smotrich, som har ambisjoner om å bli Israels justisminister, foreslo at Israel bør styres etter Toraen. Politikeren la til at Israel bør returnere til tiden med de bibelske kongene David og kong Salomon.

– Det er slik det bør være, dette er en jødisk stat, uttalte Smotrich. Hans ytre høyre-parti vant fem seter i valget i april.

Leder Tamar Zandberg i det venstrevridde partiet Meretz har siden uttalt at Smotrich ikke bør bli landets neste justisminister.

– Det er en reell fare for at justisdepartementet kan bli brukt til å undergrave israelsk demokrati, sa Zandberg.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter