Nyheter

Louisiana innfører strengere abortlov

De folkevalgte i delstaten Louisiana godkjente onsdag en innstrammet abortlov som forbyr kvinner å ta abort etter at man hører et hjerteslag på fostret.

For noen kvinner kan det bety så tidlig som i svangerskapsuke seks, ifølge nyhetsbyrået AP. Det kan ikke gjøres unntak for graviditeter etter voldtekt og incest.

Lovforslaget ble vedtatt med 79 mot 23 stemmer onsdag.

Vedtaket blir sendt til delstatens demokratiske guvernør John Edwards, som har signalisert at han kommer til å signere det.

– Jeg vet at det er mange som føler like sterkt som jeg gjør om abort og er uenig med meg, og jeg respekterer deres syn, sa Edwards i en uttalelse etter at lovforslaget ble godkjent av de folkevalgte onsdag.

– Nå som jeg forbereder meg på å signere loven, vil jeg henstille til det overveldende tverrpolitiske flertallet av folkevalgte som stemte for å være med meg for å fortsette å bygge et bedre Louisiana som bryr seg om de minste blant oss og gir flere muligheter for alle, sa demokraten.

Louisiana er nå blant en rekke amerikanske delstater som har vedtatt strengere abortlover den siste tiden.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter