Nyheter

Cubanske aktivister holdt Pride-parade tross advarsler

Cubanske LGBT-aktivister trosset lørdag regjeringen og arrangerte Pride-parade mot homofobi.

Over 100 cubanere med regnbueflagg marsjerte i Havanna mens de ropte «lenge leve et mangfoldig Cuba».

Aktivistene rakk knapt å marsjere en kilometer fra Havanas store park Parque Central ned mot havnefronten, før de ble stoppet av politistyrker. Minst tre ble pågrepet mens andre fikk ordre om å oppløse paraden på grunn av manglende tillatelse.

En statlig parade som skulle holdes i Havanna, ble avlyst. Aktivistene brukte WhatsApp og Facebook til å oppfordre folk til å delta i en egen parade.

– Dette øyeblikket markerer et før og etter for lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transkjønnede miljøer, men også for det cubanske sivilsamfunnet generelt, sier journalist og LGBT-aktivist Maykel Gonzalez Vivero, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter