Nyheter

Rekviemmesse for ofrene etter terroren på Sri Lanka

Kong Harald og statsminister Erna Solberg (H) deltok fredag kveld i en rekviemmesse i Oslo for ofrene for terroren på Sri Lanka.

Bilde 1 av 3

Preses Helga Haugland Byfuglien, Sri Lankas ambassadør til Norge Arusha Cooray og ledere fra en rekke tros- og livssynssamfunn var også til stede på messen.

Messen, som ble ledet av biskop Bernt I. Eidsvig, ble avholdt i den katolske St. Johannes menighet i Bredtvet kirke.

– Ubegripelig

Erna Solberg holdt en tale på tampen av den timelange rekviemmessen.

– Det som skjedde på Sri Lanka, rystet oss. Regjeringen viser vår dypeste medfølelse for hendelsene. Våre tanker går til alle dem som har blitt rammet. Hendelsene fremstår fortsatt som ubegripelige, sa Solberg.

– La oss ta vare på hverandre, avsluttet statsministeren.

Les også: Frykt for nye angrep på Sri Lanka

Sogneprest Bharath Damacius Villavarayen, som selv er fra Sri Lanka, holdt prekenen.

En rekviemmesse er en katolsk messe for avdøde, der man går i forbønn for de døde og anbefaler dem til Gud.

Om morgenen 1. påskedag ble tre kirker og tre hoteller angrepet av selvmordsbombere på Sri Lanka. De tre kirkene St. Anthony's Shrine i Colombo, St. Sebastian-kirken i Negombo og Zion-kirken i Batticaloa på østkysten og de tre hotellene Shangri-La, Cinnamon Grand og Kingsbury ble angrepet nesten samtidig.

Les også: Muslimer på Sri Lanka søker tilflukt i moskeer i frykt for hevnangrep

De tre kirkene, St. Anthony's Shrine i Colombo, St. Sebastian-kirken i Negombo og Zion-kirken i Batticaloa på østkysten, og de tre hotellene, Shangri-La, Cinnamon Grand og Kingsbury, ble angrepet nesten samtidig.

Ifølge tall fra helsemyndighetene ble 253 drept i angrepene, mens om lag 150 ble såret. I alt ni selvmordsbombere skal ha sprengt seg, enten under angrepene eller da politiet forsøkte å pågripe dem.

Etter fredagens messe var det solidaritetssamvær arrangert av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i samarbeid med Norges Kristne Råd, Den norske kirke, Sri Lanka dialogforum og Caritas Norge. Her ble det blant annet lest opp budskap fra tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Å ramme religiøse som samles til bønn og gudstjeneste, er å ramme folk i hjertet, sier Ingrid Rosendorf Joys i STL.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter